YAZ OKULU DERSLERİ
29.06.2020

Sevgili Öğrencilerimiz 2019-2020 Fakültemiz Yaz Okulu döneminde öğretim elemanlarımız tarafından talepleriniz dikkate alınarak açılan dersler ekteki tabloda sunulmuştur. Hem 2010 hem de 2017 şablonlarındaki kimi derslere çok az talep gelmiş olup bazı derslere ise fazla talep iletilmiştir. Bu sebeple öğrencilerimiz tarafından talep belirtildiği halde açılmayan dersler muhtemelen çok az talep olan derslerdir. Aşağıdaki kayıt esaslarını dikkatle okumanız gerekmektedir.

• Ders kontenjanları ile ilgili; Esogü öğrencileri ders seçimi yaptıktan sonra boş kalan kontenjanlar dış üniversite öğrencilerine açılacaktır. (Örneğin 2010 şablonundaki 4 kredilik Hadis I dersine kayıt yapılmazsa kontenjanlar dış üniversite öğrencilerine açılacaktır.)
  • Yaz Okulunda, ortalaması 3.00 ve üstü olanlar 12 krediye kadar, altında olanlar ise 9 krediye kadar ders alabileceklerdir.
  • Ön koşullu derslerde (dönemlere bölünmüş dersler: Örneğin İslam Hukuku I, İslam Hukuku II ve İslam Hukuku III dersleri) önce alınması gereken ders alınmadan sonraki ders alınamayacaktır. Bu anlamda, örneğin İslam Hukuku I dersini almamış olan öğrenci İslam Hukuku II dersini alamaz.
  • Dışardan ders almak isteyen ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ öğrencilerimiz alacağı dersin öncelikle üniversitemizde açılmamış olmasına dikkat etmelidir. Şayet ilgili ders Esogü’de açılmamışsa, alacağı üniversitedeki dersin içeriğini, dışardan yaz okulu dersi alma formunu doldurarak (EK-2) fcalgin@ogu.edu.tr adresine mail atmalıdır. (Salgın dönemi şartlarından ötürü ilk aşamada onaylı ders içeriği talep edilmemektedir.) İlgili ders içeriği dersin öğretim elemanı tarafından incelenecek ve içerik uyumu halinde aynı şekilde mail ile öğrenciye dönüş yapılacaktır. Öğrencimiz, “resmî onaylı ders içeriği”ni, dersi verdikten sonra saydırmak için getireceği transkript ile birlikte mutlaka getirmelidir. Dolayısı ile şu aşamada form ile birlikte mail attığı ders içeriği yeterli olacaktır. Ancak dersin verildiğine dair trankript ile birlikte resmî onaylı ders içeriği getirilmezse, öğrencinin dersi sayılmayacaktır.
  • Dışardan ders alacak öğrenci aynı zamanda Esogü’den de ders alacaksa en fazla alabileceği kredi sınırına riayet etmelidir. Örneğin 9 kredi alma hakkına sahip olan öğrenci Esogü’den 4 kredi alacaksa, dışardan en fazla 5 kredi alma hakkı kalacaktır.
  • EK-1. DERSLER (ESOGÜ İLAHİYAT 2019-2020 YAZ OKULU DERSLERİ)
  • EK-2. DIŞARDAN DERS ALMA FORMU (ESOGÜ İLAHİYAT DIŞARDAN YAZ OKULU DERSİ ALMA BAŞVURU DİLEKÇESİ FORMU)