2020-2021 güz döneminde lisans eğitiminin uzaktan eğitim şeklinde olması kararı

2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Eğitim Süreci Hakkında Açıklama

Yayınlanma Tarihi: 3 Eylül 2020 - Perşembe

Değerli Öğrencilerimiz,

2020-2021 Güz Yarıyılında eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili olarak bir süredir yürüttüğümüz çalışmalar sonuçlanmıştır.

Bilindiği üzere, Covid-19 pandemisi nedeniyle Bahar dönemi uzaktan eğitim yöntemi ile tamamlanmış ve pandemi hakkında dünyadaki gelişmeler ve pandeminin ülke genelindeki seyri gözetilerek 2020-2021 Güz Yarıyılı akademik takvimi yeniden oluşturulmuştur.

Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görüldüğü günden itibaren, Üniversite Senatomuz ve Üniversite Koordinasyon Komisyonumuz başta olmak üzere ilgili kurul ve komisyonlarca çok sayıda toplantı, hazırlık çalışması yapılmış, akademik birimlerimizden 2020-2021 Güz Yarıyılında derslerin hangi yöntemlerle yürütülebileceğine dair görüşler alınmıştır.

Üniversitemizde yürütülen bu çalışmaların yanı sıra T.C. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyeleri, T.C. İçişleri Bakanlığı genelgeleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kararları ve ülke genelinde pandeminin seyri gözetilerek bazı kararlar alınmıştır.

Bu kapsamda, detayları ilgili akademik birimler tarafından daha sonra ilan edilecek olmakla birlikte;

• Yabancı dil hazırlık, TÖMER, ön lisans ve lisansta teorik derslerin uzaktan öğretim yöntemleriyle yürütülmesi,
  • Uygulama ve laboratuvar derslerinin uzaktan öğretim yöntemleriyle; uzaktan yapılması mümkün olmayanların ise yarıyıl sonunda veya Bahar yarıyılında yapılabilmesi,
  • Tıp Fakültesinin altıncı sınıfında karma (yüz yüze ve uzaktan) öğretim uygulanması,
  • Eğitim Fakültesinin T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile müşterek yürütmekte olduğu uygulama derslerinin yürütülmesinde Bakanlığın belirleyeceği sürecin göz önüne alınması,
  • Lisansüstü programlarda karma öğretim uygulanabilmesi; yeterlilik, tez önerisi, tez izleme ve tez savunma sınavlarının yüz yüze veya uzaktan öğretim yöntemlerle yapılabilmesi,
  • Hazırlık Muafiyet Sınavı, Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı ve Temel Bilgi Teknolojileri Sınavlarının uzaktan yapılması,
  • Covid-19 pandemisinin seyrine göre akademik birimlerdeki öğretim şeklinin değiştirilebilmesi kararlaştırılmıştır.

Sizlerle paylaştığımız kural ve koşullar pandemi sürecine ve ülke çapında alınacak kararlar doğrultusunda gözden geçirilerek, yenilenebilir.

Yukarıda paylaştığımız tüm bu önlemler 2020-2021 Güz Yarıyılı için geçerli olacak, 2020-2021 Bahar Yarıyılı için pandeminin seyri izlenerek değerlendirmeler yapılacak ve planlamalar sonuçlandıkça sizlere duyurulacaktır.

Bu zor dönemi, belirlenen kurallara uyarak sizlerin desteği ile geçirebilmemiz personelimiz ve sizlerin sağlığı açısından son derece önemlidir.

Şartların en kısa zamanda normale dönmesi ile sağlıklı günlerde birlikte olabilmeyi dilerim.

Sağlık ve başarı dileklerimle,

Prof. Dr. Kemal ŞENOCAK