TR | EN
Gençlerle İletişim Kurma Becerisini Geliştirme Eğitici Eğitimi
4.03.2015

Sakarya Müftülüğü tarafından organize edilen 5 Günlük ‘Gençlerle İletişim Kurma Becerisini Geliştirme Eğitici Eğitimi’ Programı, Din Görevlilerinin mesleklerini ifa ederken, gençlerle iletişim kurma becerisini geliştirme, ayrıca din görevlilerinin mesleki motivasyonunu artırma ve bu alanda sıklıkla karşılaşılan sorunlara çözüm önerileri sunma’ yeterliliklerini artırmak amacıyla, gönüllü olarak katılan 150’ye yakın görevlinin katılımlarıyla Sakarya Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Alanında uzman kişilerin eğitim verdiği Gençlik Projesi Eğitici Eğitimi Seminer Programının son iki gününde; Sakarya Üniversitesi İşletme Fak. Ar. Gör. Kazım Mert, Psikolog Mustafa Said Mert, Eğitimci Nurten Ceceli Alkan, Psikolog ve Aile Uzmanı Özgül Piyade, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ülfet Görgülü, Sosyolog - Aile Danışmanı Esra Çetin, SAÜ İlahiyat Fak. Öğretim ÜyesiYrd. Doç. Dr. Abdullah İnce ve Eskişehir Osmangazi Üni. İlahiyat Fak. Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Naci Kula tarafından; Mahremiyet Eğitimi nedir? Nasıl verilmelidir?, Tüketim Toplumu ve Marka Hastalığı, Pozitif Düşünceyi Geliştirme ve Hayattan Keyif Alma, Din Hizmetinde Doğru Üslubun Geliştirilmesi ve İletişim, Gençlerin Problemi Olan Dini Güncel Sorular, Gencin Toplumsal kimlik kazanma süreci ve Eğitimi nasıl olmalıdır?, Sosyal İletişim Ağları ve Medya, Popüler Kültür İçerisinde Gençleri Etkisi Altına Alan Dini Akımlar ile Gençlik ve Ergen Psikolojisi gibi konularda yaklaşık 150 katılımcı görevli bilgilendirildi.

5 gün boyunca süren Seminerlerin sonunda gerçekleştirilen kapanış oturumundan sonra, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ile İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri tarafından, programları 5 gün boyunca takip eden tüm katılımcı din görevlilerine ‘Eğitici Eğitimi’ Katılım Belgeleri takdim edildi.