TR | EN
2021-2022 BAHAR DERS PROGRAMI
9.02.2022

Değerli Öğrencilerimiz, 2021-2022 BAHAR yarıyılı ders programı ektedir.

Aşağıdaki açıklamaları dikkatle okumanız gerekmektedir.

- Derslik sütununda UZAKTAN ifadesi bulunanan dersler uzem üzerinden uzaktan öğretim ile yürütülecektir.

- Seçmeli derslerin kontenjanları; birimdeki öğrenci sayısı, dersliğin kapasitesi ve ilgili seçmeli grupta açılan ders sayıları esas alınarak düzenlenmiştir.

-  2010 şablonu öğrencilerimiz için derslerin yanına açıklama yapılmıştır, "eşdeğer" olan dersler 2017 şablonuna ait olmasına rağmen 2010 öğrencilerimizin alabileceği derslerdir. (Eksik dersi kalan öğrencilerimizin Arş. Gör. Barış ÇAKAN'a b.cakan@ogu.edu.tr üzerinden ulaşmaları yeterli olacaktır.)

- Kayıt döneminde önce alttan dersler seçilecek olup, çakışma sebebiyle eksik kalan dönem dersleri ekle sil tarihlerinde kayıt danışmanı yetkisi ile eklenecektir.

- 2. sınıf Özel Eğitim ve 4. sınıf Rehberlik dersleri her iki öğretim için ortak şube olarak ikinci öğretimde açılmıştır. (Birinci öğretim öğrencilerimiz de bu derslerini ikinci öğretimden seçeceklerdir.)

- Seçmeli ders gruplarını, ogubs'de kendi mezuniyet değerlendirme detay menüsünden görebileceğiniz gibi, fakültesi sitesi-öğrenci işleri menüsü-ders şablonları excel dosyasındaki 2017 şablonudan görebilirsiniz.

-Kur'an derslerinde alfabetik şube sıralamasına göre son iki şube erkek şubesidir.

- 181114023 Arapça Modern Metinler seçmeli dersi açılmış olup çarşamba 13.00-14.00'e (Derslik 4) konulmuştur. (excel'e yansıtılmamıştır. öğrencilerimiz ogubs hesaplarından bölüm ders listesi menüsünden görebilecektir.)

- 3. sınıf Günümüz Fıkıh Problemleri seçmeli dersi sadece II. öğretimden açılmış olup birinci öğretim öğrencilerimiz için 30 kontenjan tanımlanmıştır.

- Arş. Gör. Dr. Şeyma ALTAY'ın Lisans Tezi, Tefsir Anabilim Dalının diğer öğretim elemanlarından (Prof. Dr. Ali Rıza GÜL, Prof. Dr. Fatma Asiye ŞENAT, Doç. Dr. Ömer MÜFTÜOĞLU, Doç. Dr. Fatih TOK, Arş. Gör. Dr Hatice AVCI) seçilecektir. Dersi alan öğrenci sayısı her iki öğretimde 5'er öğrenci olduğu için her iki öğretimde de sadece bir kişilik kontenjan artırımı olacaktır. Öğretmenlik Uygulaması dersi  ise Arş. Gör. Dr. Betül CAN'dan alacaklardır.

- Öğretmenlik Uygulaması dersi öğrencileri bu derslerini aynı öğretim elemanlarından seçeceklerdir.

- (Güncelleme Prof. Dr. Ali Rıza GÜL 'ün II. Öğretim Lisans Tezi Dersi Cuma günü saat 15.00-16.00'a konulmuştur.)

- Doç. Dr. Kamil SARITAŞ'ın İslam Felsefesi II ve İslam Ahlak Esasları ve Felsefesi derslerinin her iki öğretim türünde tek şube şubeye indirilmesi gerekmiştir; Buna göre 181138045 KURANI ANLAMADA MODERN YÖNTEMLER(A) ve 181118042 KURAN OKUMA VE TECVİD VIII(D) derslerinin yerleri değişmiştir.

Ders programında -varsa- sadece hata ya da eksikler için Arş. Gör. Barış ÇAKAN'a b.cakan@ogu.edu.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

ESOGÜİF BAHAR ÇİZELGESİ