TR | EN
2022-2023 KAYIT ESASLARI VE TARİHLERİ Hk.
16.09.2022

Değerli Öğrencilerimiz,

2022-2023 GÜZ yarıyılı kayıt duyurusu aşağıda  dikkatlerinize sunulmuştur. Açıklamaları dikkatle okumanız gerekmektedir.

- Öncelikle Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının ilettiği, kayıt esasları ve birimlerin kayıt tarihlerini dikkatle inceleyiniz.

- Ders programı ile ilgili tüm bilgiler ogubs'ye eksiksiz biçimde işlendiği için ayrıca excel hazırlanmamıştır. Ogubs-Yarıyıl-Bölüm Ders Listesi menülerinden tüm derslerin çizelge, öğretim elemanı, kontenjan bilgilerine ulaşabilirsiniz.

- Türk Dili I, İngilizce I dersi ve AİTT I dersi uzaktan olup diğer bütün dersler yüz yüze yürütülecektir. (İngilizce I ve AİTT I dersleri İlahiyat Fakültesi Dekanlığı bünyesinde açılmaktadır, çizelgelerini görmek için Dekanlık kısmı seçilmelidir), 

- Seçmeli derslerin kontenjanları; birimdeki öğrenci sayısı, dersliğin kapasitesi ve ilgili seçmeli grupta açılan ders sayıları esas alınarak düzenlenmiştir.

- Ders kayıt ekranında kırmızı ile renklendirilmiş "M.D.YOK" uyarılı dersleri sadece 2010 şablonu öğrencileri alabilecektir.

- Ders seçimi yaparken kesinlikle önce alttan dersler seçilecek olup yerine işlemi yapılacak, çakışma sebebiyle eksik kalan dönem dersleri ekle sil tarihlerinde kayıt danışmanı yetkisi ile eklenecektir. Daha sonra diğer dönem dersleri, en sonunda da kredi hakkı kalan öğrenci üstten kontenjanı uygun derslerden alabilecektir.

- Kuranı Kerim ve son sınıf Hitabet dersinin ilk üç şubesi (A-B-C) kız öğrenci şubesi; son iki şubesi (D-E) ise erkek öğrenci şubeleridir.

- Seçmeli ders gruplarını, ogubs'de mezuniyet değerlendirme detay menüsünden görebileceğiniz gibi, fakültesi sitesi-öğrenci işleri menüsü-ders şablonları excel dosyasındaki 2021 şablonundan görebilirsiniz. Özellikle üçüncü ve dördüncü sınıf derslerinden, tek seçmeli almanız gereken gruptan sehven iki ders seçmemeye özen gösteriniz. (Bu excel dosyasında 8 yarıyıllık dersler bulunmaktadır. Ancak öğrencilerimizin bu dönem açılan güz derslerine bakmanız gerekecektir.)

- Öğretmenlik Uygulaması I dersini alması gereken öğrenciler ile ilgili daha önce duyuru yapılmıştı. Bu öğrencilerimizin dersleri ekle-sil'de danışmanları tarafından eklenecektir.

- Kayıt danışmanlıkları dönem başlarında kısmen güncellenebilmektedir. Her öğrenci ogubs Özlük Bilgileri-Yöksis/Akademik Bilgiler menüsünden kayıt danışmanını öğrenmek zorundadır. Kayıt döneminde kendi danışmanı ile görüşmelidir.

- Ogubs'nin ilgili menüsünden ders programını dikkatle incedikten sonra, -varsa- sadece hata ya da eksikler için Arş. Gör. Barış ÇAKAN'a b.cakan@ogu.edu.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.