Farklılıklarla Birlikte Kendinizi Tanıma Fırsatı
19.09.2023

Sevgili Öğrenciler,

Dünya görüşlerinizi paylaşma ve farklı bakış açılarıyla daha fazla öğrenme fırsatı yakalamak için sizi "Dünya Görüşlerini Paylaşma" adlı dersimize katılmaya davet ediyoruz!

“Dünya Görüşlerini Paylaşmak: Kültürlerin Ortak Değerlerini Karşılaşma Deneyimiyle Öğrenme” projesi çerçevesinde yürütülecek olan ders sayesinde çeşitli güncel konularda farklı dini, seküler, bireysel ve kolektif dünya görüşlerine ait öğretim materyallerine erişebilecek ve uluslararası bir düzeyde yeterlilik elde edebileceksiniz.

Proje Amaçları:

• Farklı kültürlerden gelen öğrenciler arasında etkileşimi teşvik etmek.
  • Dünya görüşlerini paylaşarak empati kurmayı ve insanlar arasındaki ortaklıkları keşfetmeyi teşvik etmek.
  • Kendi düşüncelerinizi ifade etme becerilerinizi geliştirmek.

Nasıl Katılabilirsiniz:

• ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlık bölümünden online kayıt sırasında “Dünya Görüşlerini Paylaşma” dersini seçerek kayıt yapabilirsiniz.
  • Dersler yüzyüze olup Arş. Gör. Dr. Kübra YILDIZ tarafından yürütülecektir.
  • Proje platformunda farklı üniversitelerdeki öğretim üyeleri tarafından yüklenen konu ile ilgili videolar takip edilecektir.
  • Dersleri takip edebilmek için öğrencilerin kendilerini ifade edecek düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir.
  • Öğrenciler dönem içerisinde yapılacak olan “Encounter Day” ile farklı dünya görüşlerine sahip öğrencilerle online ortamda bir araya gelerek görüşlerini paylaşma fırsatı bulacaktır.
  • Derse ilişkin daha fazla bilgi alabilmek için sitarekubra@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Neden Katılmalısınız:

• Yeni insanlarla tanışma ve arkadaşlık kurma fırsatı.
  • Dünya görüşlerinizi ifade etme ve daha fazla özgüven kazanma şansı.
  • Kültürel çeşitliliği kutlama ve daha iyi bir küresel vatandaş olma yolunda adım atma şansı.
  • Eğer siz de dünya görüşlerinizi paylaşmak ve farklı bakış açılarından öğrenmek isterseniz, hemen başvurun ve projemizin bir parçası olun!