TR | EN
İLAHİYAT KAYIT ESASLARI VE 2023-2024 GÜZ ÇİZELGESİ
20.09.2023

Değerli Öğrencilerimiz, 2023-2024 GÜZ yarıyılı ders programı ektedir.

Aşağıdaki açıklamaları dikkatle okumanız gerekmektedir.

- ÖİDB'nin yaptığı genel kayıt duyurusu için tıklayınız.

- Derslik sütununda Sanal Derslik ifadesi bulunan dersler uzem üzerinden uzaktan öğretim ile yürütülecektir.

- Seçmeli derslerin kontenjanları; birimdeki öğrenci sayısı, dersliğin kapasitesi ve ilgili seçmeli grupta açılan ders sayıları esas alınarak düzenlenmiştir.

- Kayıt döneminde önce dönem dersleri seçilmeli, daha sonra alttan dersler seçilmeli ve yerine işlemi yapılmalıdır. Çakışması olan alttan dersler ya da -kredi durumuna göre- üstten seçilebilecek dersler, ekle sil tarihlerinde kayıt danışmanı onayı ile öğrenci şifresi kullanılarak eklenecektir. (Alttan derslerin seçilememesi nedeniyle çıkan "kayıt hata" uyarısı ekle-sil tarihlerinde derslerin düzeltilmesinden sonra ortadan kalkacaktır.)

- Çizelge excel formatında sistemden otomatik çekildiğinden tüm dersler kodlarına göre sıralanmıştır. Üçüncü ve Dördüncü sınıflardaki her seçmeli grubundan sadece bir ders seçilmelidir. (Seçmeli ders gruplarını, ogubs'de kendi mezuniyet değerlendirme detayı menüsünden görebileceğiniz gibi, fakültesi sitesi-öğrenci işleri menüsü-ders şablonları excel dosyasındaki 2017 şablonundan da görebilirsiniz. Üçüncü ve dördüncü sınıfta bulunan iki seçmeli grubunun her birinden bir seçmeli ders almanız gerekmektedir.)

- İlk defa ders alacağı için not ortalaması henüz oluşmayan birinci sınıf öğrencilerine üstten ders kesinlikle verilmeyecektir.

- Kur'an ve Hitabet derslerinde alfabetik şube sıralamasına göre ilk üç şube kız öğrenci şubesi, son iki şube erkek şubesidir.

- Öğretmenlik Uygulaması dersi öğrencileri daha önce ilan edilen listeye göre seçilecektir. (Dersin cumartesi günü görünen saatleri staj okulunda hafta içinde yapılacaktır.) (önceki ilgili duyuru için tıklayınız.)

- MTOK ile yerleşen öğrencilerimizin kayıtları sistem gereği sadece ekle-sil döneminde danışman onayı ve öğrenci şifresi ile yapılabilmektedir. (Bu öğrencilerimiz cezalı kayda düşmemek için, ön kayıt döneminde kontenjan tanımı tüm birimlere açık olan AİTT, Türk Dili ya da İngilizce gibi derslerden seçim yapabilirler. Bu dersler Dekanlık sekmesinden seçilebilmektedir.)

- Kayıt danışmanlıkları güncellenmiştir. Tüm öğrencilerin kayıt öncesi, danışmanını ogubs üzerinden öğrenmesi ve gerektiğinde danışmanı ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Ders programında -varsa- sadece hata ya da eksikler için Arş. Gör. Barış ÇAKAN'a b.cakan@ogu.edu.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Not: GÜNCELLEME: Ders çizelgesinde 4. Sınıf programında Din Eğitimi I. Öğretim B şubesi olarak ilan edilen ders II. Öğretim B olarak değiştirilmiştir. Ders her iki öğretim öğrencileri ile MTOK öğrencileri için belirlenen oranda açıktır. Kayıt esnasında değişikliği dikkate almanız faydalı olacaktır. İlgili öğrencilerimize duyurulur.

ESOGUIF_2023-2024-GÜZ-ÇİZELGE.xlsx