TR | EN
FAKÜLTEMİZDEN CUMHURİYETİN 100. YILINA ARMAĞAN KİTAP: "BİZ VE ÖTEKİ MULTİDİSİPLİNER BİR ÇALIŞMA"
6.11.2023
Öne çıkan görsel



Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yılmaz ARI'nın editörlüğünde alanında uzman ve üniversitemizde görev yapan akademisyenlerin de yazdıkları bölümlerle katkıda bulundukları BİZ VE ÖTEKİ başlıklı multidisipliner çalışma Uluslararası Kitap Dünyası Yayınları arasında basıldı.

 

"Biz ve Öteki, farklı disiplinlerden gelen yazarların ortak bir soruna eğildiği bir kitap. Bu sorun, insanların kendilerini ve başkalarını nasıl tanımladığı, nasıl ayrıştırdığı ve nasıl ilişki kurduğudur. Kitapta, dinî bilimler, sosyoloji, psikoloji, tasavvuf, felsefe vb. gibi alanlarda yetkin olan ilim adamlarının verdiği örneklerle, biz ve öteki kavramlarının insanlık yaşamındaki trajik gerçekliği, farklı bilimsel bakış açılarıyla muhtelif boyutlarda inceleniyor. Kitap, okuyucuya hem kendini hem de başkalarını daha iyi anlamasına yardımcı olacak bir rehber niteliğinde. Biz ve Öteki, insanın en temel sorularından birine cevap arayan multidisipliner bir çalışma."

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında, Cumhuriyetimize armağan olarak basılan bu kitabın, okuyucularına ve ilim adamlarına yararlı olmasını diler, hazırlanmasında ve yayımlanmasında emeği geçen tüm yazar ve fakültemiz öğretim üyelerine teşekkür ederiz.