TR | EN
Dr. Ömer Faruk Bayrakçı tarafından Cumhuriyet ve Müzik konulu söyleşi/dinleti gerçekleştirilmiştir.
11.12.2023
Öne çıkan görsel
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESOGÜ TÖMER) ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESOGÜ ATAM) işbirliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen “Cumhuriyet Sohbetleri” serisinin ikincisi olan “Cumhuriyet ve Müzik” temalı etkinlik, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Bayrakcı ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Meriç Düzbaş’ın konuk olarak katılımları ile ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğe ESOGÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Tuba Onat Çakıroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Aliye Nur Ercan Güven ile Rektör Danışmanı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fesun Koşmak, ESOGÜ ATAM Müdürü Doç. Dr. Volkan Marttin ile TÖMER akademik personeli katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan ESOGÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber; dil, edebiyat, kültür ve sanat faaliyetlerinin toplum için önemine işaret ederek, Cumhuriyet Sohbetleri’nin bu kısmında Cumhuriyet döneminde Türk müziğinin gelişim safhalarının ele alınarak örneklerinin icra edileceğini ifade etti. Sonrasında Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Bayrakcı ve Dr. Öğr. Üyesi Meriç Düzbaş Cumhuriyet öncesi Türk müziğinin genel durumu, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki müzik politikaları, radyo ve konservatuvar çalışmaları ile Cumhuriyet dönemindeki Türk müziği bestekârları ve icracıları hakkında bilgiler vererek, kanun ve tambur ile bazı eserleri icra ettiler.
Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Bayrakcı ve Dr. Öğr. Üyesi Meriç Düzbaş’a katılım belgelerinin takdim edilmesi ile program sona erdi. (07.12.2023)