TR | EN
DEKANIMIZIN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI
1.04.2024
Öne çıkan görsel

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi 1996 yılında kurulmuş ve 2008 yılından bu yana öğrenci almaktadır. Fakültemiz, şu anda yetkin akademik kadrosu, lisans ve lisansüstü programlarıyla Türkiye’nin önde gelen İlahiyat Fakültelerinden birisidir. Akademik kadro ve öğrenci potansiyeli olarak her gün daha da iyi ve üst noktaya doğru ilerlemektedir.

Yeryüzünde “iyiliğin yaşatılması, kötülüğün ortadan kaldırılması” olarak ifade edebileceğimiz İlahiyat misyonuna sahip gençlerin varlığı ve etkilerinin gücü milletimiz ve insanlık adına geleceğe dair umutlarımızı her daim canlı tutmaktadır. Biz de bu umudu sürekli ve canlı tutmak, etik ve insani açıdan iyiliğin ve doğruluğun garantisi olan öğrenciler yetiştirmek için bütün gücümüzle çalışacağız.

Dekanlık olarak fakültemiz akademik kadrosundaki çok değerli arkadaşlarımıza huzurlu bir ortamda verimli çalışmalar yapabilmelerini sağlamak adına bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz. Anabilim dallarımızı başarılı, akademik anlamda kendini geliştirmeye çalışan, paylaşımcı ve insani ilişkilerinde örnek olan yeni arkadaşlarla zenginleştirme çabası içinde olacağız. Fakültemizin güzide akademik kadrosuyla;

-İlahiyat ilimleri konusunda temel bilgileri kazanan ve alanıyla ilgili ana kaynakları bilen ve onları okuyup anlayabilen, yeni bilgi, ihtiyaç ve eğilimleri takip edebilen, çevresini ve dünyayı tanıyan ve iyi ilişkiler kurabilen, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı ve hepsinden de önemlisi İlahiyat mesleğinin gerektirdiği kişilik özelliklerine sahip, millî ve evrensel değerlere bağlı olan, sahih bir din anlayışına sahip, toplumsal duyarlığı yüksek, hak, adalet ve ahlak duygusu gelişmiş bireyler yetiştirmeye çalışacağız.

-“Ne yapıyorsak onu en iyi şekilde, herkese örnek olacak şekilde yapmamız gerekir” bilincini temel düstur edinerek, İslam’ın bilimsel birikimiyle modern zamanların gerekliliklerini birlikte düşünüp analiz edebilen, İslam kültürünün gelişimine katkı sağlayabilecek kişiler olmaları için çaba göstereceğiz.

-Öğrencilerimize akademik derslerde temel bilgiler verilerek, elde ettikleri bilgiyle doğru yorum ve kararlar verebilen ve bilimsel çalışmalar yanında onları yetiştirecek başta sosyal ve kültürel faaliyetler olmak üzere her alanda imkân ve fırsatlar sunmaya çalışacağız. Bu vesileyle bizlere Eskişehir’imizin ve ülkemizin maddî ve manevî dokusuna katkı sağlama imkânı veren yüce Rabbimize şükreder, yeni görevimizin camiamıza ve üniversitemize hayırlı olmasını dileriz.

 

Prof.Dr. Adnan ADIGÜZEL

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı