TR | EN
KAYIT NOTLARI
21.09.2022

Değerli Öğrencilerimiz

Bazı öğrencilerimizin fakültemize ve kayıt danışmanlarına çeşitli şekilde ulaşıp sordukları bazı sorulara toplu cevap niteliğinde aşağıdaki maddelerin duyurulması gerekmiştir.

- Öğrenci numarası 1813 ile başlayan (MTOK) birinci sınıf öğrencilerimiz ön kayıt döneminde sadece Dekanlık (I-II Öğretim) kısmında bulunan İngilizce I ve AİTT I derslerini seçmelidirler. Diğer dersleri ekle sil'de öğrenci şifresi ve danışman yetkisiyle yapılacaktır.

- Birinci sınıf öğrencileri henüz not ortalamaları oluşmadığı için kesinlikle üstten ders almayacaklardır. Ancak yatay/dikey geçişleri öğrencileri hariçtir, zira bu öğrencilerin muaf olduğu derslere göre birçok sınıftan almaları gereken dersleri bulunmaktadır.

- Her öğrenci sadece kendi dönem formasyonunu alabilecektir. Ancak ilaveten alttan kalan formasyon dersi de varsa onu da aaynı anda alabilecektir.

- Ayrıca Lisans Yönetmeliğinin 23. maddesi uyarınca aşağıda hususlara dikkat edilmedilir.

MADDE 23 – 

a) Bir dersten FF, YZ ve DZ notu alan öğrenci, bu dersi, verildiği ilk yarıyılda tekrar almak zorundadır.

b) Genel not ortalaması, 2.00’ın altında olup akademik yetersizlik uyarısı almış öğrenci, DD, DC harf notu aldığı dersi, verildiği ilk yarıyılda tekrar almak zorundadır.