TR | EN
Ders Kayıtları ve Ders Programı (GÜNCELLENMİŞTİR)
12.02.2024

Değerli Öğrencilerimiz!

Aşağıdaki açıklamaları dikkatle okuyun!!!

 

- Kayıt döneminde önce yerine işlemi yapılarak alttan kalan dersler seçilmeli daha sonra dönem dersleri seçilmelidir. Çakışma durumunda öğrencilerin seçemediği dersler ya da -kredi durumuna göre- üstten seçilebilecek dersler, ekle sil tarihlerinde kayıt danışmanı onayı ile öğrenci şifresi kullanılarak eklenecektir.

- Seçmeli derslerin kontenjanları; birimdeki öğrenci sayısı, dersliğin kapasitesi ve ilgili seçmeli grupta açılan ders sayıları esas alınarak düzenlenmiştir. Bu nedenle dersin kontenjanı dolması durumunda alternatif olarak açılan dersleri seçmeniz gerekmektedir.

- Çizelge excel formatında sistemden otomatik çekildiğinden tüm dersler kodlarına göre sıralanmıştır. Üçüncü ve Dördüncü sınıflardaki her seçmeli grubundan sadece bir ders seçilmelidir. (Seçmeli ders gruplarını, OGUBS'de kendi mezuniyet değerlendirme detayı menüsünden görebileceğiniz gibi, İlahiyat Fakültesi web sitesindeki öğrenci işleri menüsü-ders şablonları excel dosyasındaki 2017 şablonundan da görebilirsiniz. Üçüncü ve dördüncü sınıfta bulunan iki seçmeli grubunun her birinden bir seçmeli ders almanız gerekmektedir.)

- 1. sınıf öğrencilerinin üst dönemden ders alamamaktadır. Yalnızca kendi dönem derslerine kayıtları yapılacaktır.

- Kur'an derslerinde alfabetik şube sıralamasına göre ilk üç şube kız öğrenci şubesi, son iki şube erkek öğrenci şubesidir.

- Öğretmenlik Uygulaması dersi için ayrıca bir duyuru yapılacaktır.

- MTOK ile yerleşen öğrencilerimizin kayıtları sistem gereği sadece ekle-sil döneminde danışman onayı ve öğrenci şifresi ile yapılabilmektedir. (Bu öğrencilerimiz cezalı kayda düşmemek için, ön kayıt döneminde kontenjan tanımı tüm birimlere açık olan AİTT, Türk Dili ya da İngilizce gibi derslerden seçim yapabilirler. Bu dersler Dekanlık sekmesinden seçilebilmektedir.)

- Kayıt danışmanlıkları güncellenmiştir. Tüm öğrencilerin kayıt öncesi, danışmanını ogubs üzerinden öğrenmesi ve gerektiğinde danışmanı ile sistemde bulunan mesajlaşma kısmından iletişime geçmeleri gerekmektedir.

- Ders programında -varsa- sadece hata veya eksikler için Arş. Gör. Dr. Kübra YILDIZ'a kyildiz@ogu.edu.tr mail adresinden ulaşabilirsiniz.

1. ÖĞRETİM

2. ÖĞRETİM