TR | AR | EN
YAZ OKULU DUYURUSU
14.06.2024

Değerli Öğrencilerimiz

• 2023-2024 eğitim öğretim yılında fakültemizde yaz okulu açılmayacaktır.
  • Yaz okulunda başka üniversiteden ders almak isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen şartlar dahilinde ve ESOGÜ Yaz okulu Yönetmeliğine tabi olarak kayıt yaptırabilecektir.
  • Fakültemiz öğrencilerinin yaz okulunda ders alabilecekleri üniversiteler idarenin kararına göre belirlenmiştir. Süreç içerisinde yaz okulu ilan eden ve uygun görülen üniversite olursa eklenecektir.
  • Eşdeğer kabul edilen dersleri görebilmek için tıklayınız:
  • Yukarıda verilen üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerin ilgili üniversitede ders kaydı yaptırmadan evvel ESOGÜ İlahiyat Fakültesine dilekçe göndererek onay almaları zorunludur. Aksi halde alınan dersler geçersiz sayılacak ve mezuniyet değerlendirmelerine işlenmeyecektir.
  • Öğrenciler yaz okulunda en fazla 12 yerel kredi değerinde derslere kayıt yaptırabilir. Genel not ortalaması 3,00 ve üstünde olan öğrenciler ise toplam 15 yerel kredilik ders alabilir. Diğer yükseköğretim kurumlarından alınan derslerin kredi toplamı, Üniversitedeki eşdeğer dersin yerel kredisi kullanılarak hesaplanır.
  • Belirtilen üniversitelerde açılan ve eşdeğer kabul edilen dersler her bir üniversite için aşağıya eklenmiştir.
  • Öğrencilerimizin yaz okulu başvuruları için, bağlantıdaki dilekçeyi eksiksiz doldurduktan sonra imzalı halini pdf formatında taranmış şekilde yalnızca e-mail yoluyla ve yalnızca ESOGU İlahiyat Fakültesi mail adresine (ilahiyat@ogu.edu.tr) ulaştırmaları gerekmektedir. (Mail konusuna "YAZ OKULU BAŞVURU DİLEKÇESİ" yazılmalıdır.)
  • Her öğrencinin sadece bir dilekçe gönderme hakkı vardır. Düzeltme ya da güncelleme dilekçesi kabul edilmeyecektir. İlk gönderilen dilekçe geçerli sayılacaktır. Bu sebeple aşağıdaki eşdeğerlik esaslarının dikkatle incelenip dilekçenin hatasız bir şekilde hazırlanması öğrencinin yararına olacaktır.
  • Öğrenciler GANO puanlarına göre ders yazmalı, kesinlikle kredi aşımı yapmamalıdır. Kredi aşımı yapan öğrencilerin dilekçelerinden komisyonun uygun gördüğü ders ya da dersler silinecektir.
  • Dilekçelere ilgili üniversitenin ders içeriklerinin eklenmemesine karar verilmiştir.
  • Seçmeli ders alacak öğrencilerin aynı gruptan birden fazla seçmeliyi dilekçelerine yazmamaları gerekmektedir. Bu hususta sorumluluk tamamen öğrencilere aittir. Komisyon üyeleri sadece dilekçe üzerinden değerlendirme yapacaklardır. (Seçmeli Ders Grupları)
  • Öğrencilerin gönderdiği dilekçeler fakülteye ulaştığında, ivedilikle ilgili memurlara dağıtılacak ve kısa sürede mail üzerinden "... Dersler Uygundur" şeklinde öğrenciye dönüş yapılmaya çalışılacaktır. Bu sebeple mail adreslerinin güncel olması oldukça önem arz etmektedir. (Öğrenciler dilekçelerine mail ve telefon bilgilerini hatasız şekilde yazmalıdırlar. Aksi halde doğacak mağduriyetten kendileri sorumlu olacaktır.)
  • Üniversitelerin yaz okulu ders kayıt tarihleri öğrenci tarafından takip edilecektir. Öğrencinin kayıt tarihinden en az 15 gün öncesinde dilekçesini göndermiş olması gerekmektedir.
  • Daha sonradan herhangi bir sebeple alınmayacak olan derslerin de bağlantıdaki iptal dilekçesi ile, aynı şekilde eksiksiz doldurularak Fakültemize mail yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir. (Alınmayan derslerin iptali için dilekçe vermeyen öğrencilerin notları sisteme FF olarak geçmektedir).
  • Dilekçe ile başvuru yapmayan öğrencilerin aldıkları dersler kesinlikle sayılmayacaktır.
  • Yaz Okulu bitiminde öğrencilerin aldığı geçme notlarının elden takiple, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilmesi, notlar elden verilmemiş ise takibinin yapılarak Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına tesliminin sağlanması gerekmektedir.
  • Yaz okulu esasları ile ilgili sorularınız için aşağıda bilgileri verilen Hocalara mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

Arş. Gör. Dr. Kübra YILDIZ

Arş. Gör. Dr. Sercan YAVUZ