TR | EN
Öğretim Üyemizin AB Projesine Katılımı
13.12.2021
Öne çıkan görsel

Avrupa Birliği destekli ERASMUS + PROJESİ

Heidelberg’te Avrupa Birliği destekli Erasmus+ Proje Toplantısı "Dünya Görüşlerini Paylaşmak: Kültürlerin Ortak Değerlerini Karşılaşma Deneyimiyle Öğrenme"

 

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aybiçe TOSUN SÜVÜT’ün de araştırmacı olarak yer aldığı Avrupa Birliği destekli ERASMUS + PROJESİ "Dünya Görüşmelerini Paylaşmak: Kültürlerin Ortak Değerlerini Karşılaşma Deneyimiyle Öğrenme" için Türkiye, Yunanistan, Avusturya ve Almanya'dan tüm proje ortakları Heidelberg Eğitim Üniversitesi'nde 15 - 19 Kasım 2021 arasında bir araya geldi. Projenin amacı, öğretmen eğitiminde ve okullarda farklı dünya görüşlerinden bireylerin karşılaşmalar yoluyla öğrenmeleri ve dünya görüşü açısından heterojen toplumlarda barışçıl bir şekilde bir arada yaşayabilme için gerekli olan becerileri kazanmaları yönünde rehberlik edebilecek bir tasarım gerçekleştirmektir.

 

Konsorsiyum, Heidelberg'te birbirlerini kişisel olarak tanımak ve bir sonraki adımları planlamak amacıyla yoğun bir çalışma programı çerçevesinde bir araya geldi. Proje yürütücüsü olan Prof. Dr. Katja Boehme, 2011'den bu yana Heidelberg Eğitim Üniversitesi'nde uygulandığı Dinlerarası Karşılaşma Eğitimi dersi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sonrasında ise ortak üniversitelerin her biri projeye olan katkıları ile ilgili paylaşımlarda bulundular.

Proje toplantısında Heidelberg, Karlsruhe ve Freiburg'daki Eğitim Üniversitelerinin temsilcilerine ek olarak Heidelberg’ten Hochschule Für Jüdische Studien ve Heidelberg Eğitim Fakültesi katılımcılar yer aldılar. Bununla birlikte Türkiye’den Ankara Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi; Yunanistan’dan Aristoteles University of Thessaloniki ve Avusturya’dan Kirchlich Pädagogische Hochschule Wien / Krems kurumlarının temsilcileri katılımcılar arasında yer aldı. Toplantıda ayrıca Kanada'da New Brunswick Üniversitesi'nden Prof. Dr. John Valk da yer aldı.

New Brunswick Üniversitesi'nden Prof. Dr. John Valk proje toplantısını Heidelberg Eğitim Üniversitesin'de gerçekleştirdiği "Dünya Görüşlerini Paylaşmak: Kültürlerin Ortak Değerlerini Karşılaşma Deneyimiyle Öğrenme" konulu halka açık bir konferansla zenginleştirdi. Prof. Valk toplantı boyunca projenin geliştirilme ve uygulama  süreciyle ilgili tartışmalarda da yer aldı. Duale Hochschule Baden-Württemberg Heilbronn kurumunda eğitim araştırmalarında kıdemli araştırmacı olan Jochen Ehrenreich Avrupa eğitim alanındaki mikro yeterlilikler konusundaki proje deneyimleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca projeyi idari açıdan destekleyen Baden-Württemberg Eğitim Üniversiteleri AB yetkilisi Ulrike Steiger, proje üyelerine Erasmus+ programının prosedürlerini tanıttı.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Katja Boehme, tüm ortaklara katkıları için teşekkür etti ve "Toplantı gerçekten çok etkili oldu. Ben toplantının gelecekteki işbirlikleri için iyi bir temel olacağı için çok mutluyum. Tüm katılımcıların yoğun katılımları, profesyonel çaba ve kişisel nezaket sayesinde projemizin başarısı için çok umuyorum." dedi.

 

 

Proje koordinasyonuna ek olarak, toplantının konusu çok dilli dijital öğrenme, etkileşim ve işbirliği platformu WEL:digital'in planlanmasıydı. Bu platformda bir çalışma programı olan WEL:study aracılığıyla öğretmenlerin farklı dünya görüşlerine sahip öğrencilere rehberlik edebileceği ve işbirliği içinde öğrenme ile ilgili eğitim yöntemlerini içeren bir eğitim içeriği tasarlanacaktır. Öğretmenler ve öğretmen adayları için tasarlanan bu hizmet içi öğretmen eğitimi ortak üniversitelerde ve diğer yüksek öğretim kurumlarında uygulanabilecek olan bu program WEL:cred eğitim sertifikası ile tamamlanacaktır.

Erasmus +; Avrupa'da eğitim, gençlik ve sporun tanıtımı için destek veren bir AB programıdır. Eğitimin tüm alanlarında ve Avrupa çapında işbirlikleri gerçekleştirilmesi ve tanıtılması Avrupa Birliği'nin önemli bir kaygılarından bir tanesidir. Bu noktada Erasmus +, yaşam boyu öğrenmeyi teşvik etmeyi, sürdürülebilir büyüme sağlamayı, sosyal uyumu, Avrupa kimliğini güçlendirmeyi ve inovasyonu sürdürmeyi hedeflemektedir.

"Dünya Görüşmelerini Paylaşmak: Kültürlerin Ortak Değerlerini Karşılaşma Deneyimiyle Öğrenme" projesi hakkında daha fazla bilgi için lütfen proje yöneticisi Ute Rössle ile iletişim kurun: roessle@ph-heidelberg.de

  

Bu yayın sadece yazarın görüşlerini yansıtır ve Avrupa Komisyonu burada yer alan bilgilerin herhangi bir kullanımdan sorumlu tutulamaz.

  EU flag along with the text: Co-funded by Erasmus+

This publication [communication] reflects the views only of the author, and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.