TR | EN
AİLE “Huzur Evi”dir.
4.03.2015

Balıkesir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen “Aile İçi İlişkiler ve Hz Peygamber (s.a.v.) Örnekliği” Konulu Konferans halkımız tarafından ilgi ile takip edildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Naci KULA’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta açılış konuşmasını Balıkesir İl Müftüsü Turgut AÇARİ yaptı. Konuşmasında “Aile huzur evidir” Ama sadece yaşlıların barındırıldığı manada değil, huzur bulunması gereken yer olduğu için dinimizde aile huzur evi olarak adlandırılmıştır dedi. Kur’an-ı Kerimde Rum Suresinde Rabbimiz mealen “Kaynaşmanız için size kendi (cinsi)nizden eşler yaratıp aranızda sevgi ve merhamet peydâ etmesi de O'nun (varlığının) delillerindendir. Doğrusu bunda, iyi düşünen bir kavim için ibretler vardır.” buyurmaktadır. Bu ayette de ifade edildiği gibi ailenin temelinde Sûkunet, meveddet ve rahmet vardır” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Naci KULA, toplumumuzda her geçen gün aile müessesinin çöktüğünü ve bununla ilgili önlemlerin en kısa zamanda alınması gerektiğini belirtti. Babanın anneye annenin evlada, aile bireylerinin birbirlerine zulmettiğini belirten KULA “Toplum huzur bulması için aslına, saadet asrına dönmesi gerekmektedir. Problemler Peygamber örnekliğinde çözülmelidir. Eşler ve çocuklar özel ihtiyaçlarının dışında da bir araya gelebilmelidir. Peygamber Efendimiz gününü üçe ayırmıştır. İbadete de, halka da, ailesine de vakit ayırmış onlarla bire bir ilgilenmiştir.” şeklinde konuştu.