TR | EN
UD Resitali ve Türk Musikisinden Esintiler Programı İcra Edildi.
3.05.2024
Öne çıkan görsel

 




Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda düzenlenen “UD Resitali ve Türk Musikisinden Esintiler” adlı konser programı Fakülte Dekanımız Prof.Dr. Adnan Adıgüzel’in açılış ve selamlama konuşması ile başladı. Açılış konuşmasında müzik kavramı, çalgılar ve Klasik Türk Musikisi üzerine bilgiler verilerek, sözsüz ve sözlü olarak icra edilen eserlerin Türk Musikisi formları içerisindeki büyük öneminden bahsedildi. 

Program, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hakan Emre Ziyagil tarafından sergilenen “UD Resitali” ile devam etti. Resitalde bestekar Doç.Dr. Hakan Emre Ziyagil tarafından bestelenen Uşşak Saz Semaisi (Nimet), bestekar Reşat Aysu tarafından bestelenen Muhayyer Kürdi Saz Semaisi ve bestekar Nevres Bey tarafından bestelenen Hüzzam Saz Semaisi eserleri icra edildi. 
 Daha sonrasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünden Prof.Dr. Abdullatif Tüzer ve İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünden kanun icracısı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Faruk Bayrakçı’nın eşliğinde Türk Musikisinin farklı beste formları solo olarak seslendirildi. Ben Yürürüm Yane Yane, Derman Arardım Derdime, Candan İleri, Beyaz Giyme Toz Olur, Daha Senden Gayrı Aşık mı Yoktur, Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın, Söyle Naz mı Bu Kaş Çatış, Mihrabım Diyerek ve Kalamış eserleri dinleyicilerin de coşkulu katılımlarıyla icra edildi. 
Fakülte Dekanımız Prof.Dr. Adnan Adıgüzel tarafından Doç.Dr. Hakan Emre Ziyagil, Prof.Dr. Abdullatif Tüzer ve Dr.Öğr.Üyesi Ömer Faruk Bayrakçı’ya katılım belgelerinin takdim edilmesi ile program sona erdi. (29.04.2024)