TR | EN
HOCALARIMIZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ
5.05.2024
Öne çıkan görsel







Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin eylemlerine destek olmak ve işgalci İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. 

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen etkinlik, Meşelik Kampüsü'nde gerçekleşti. İlahiyat Camii'nin önünde toplanan öğrenciler, İsrail yönetimine karşı tepkilerini dile getirmek ve Filistin halkına desteklerini göstermek amacıyla pankartlar ve dövizler taşıdılar. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelen öğrenciler, Merkez Yemekhane önüne kadar yürüdüler. Yürüyüş boyunca Filistin halkına destek sloganları atıldı ve İsrail'in Gazze'deki saldırıları kınandı. Öğrenci kulüp temsilcilerinden Ömer Koca, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in İslam topraklarını işgal ederek yıllardır süren soykırım politikalarını eleştirdi ve Filistin meselesinin artık sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın ortak davası haline geldiğini vurguladı.

Etkinlikte, Gazze'de hayatını kaybedenler için dualar edildi ve Filistin'e destek mesajları iletilerek İsrail'in Gazze'deki saldırıları kınandı.

Bu onurlu yürüyüşe katkı sağlayan tüm öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.