TR | AR | EN
Öğretim Üyemizin Doktora Sonrası Araştırması
4.10.2024

Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aybiçe Tosun Süvüt, Ağustos 2023 - Ağustos 2024 tarihleri arasında TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Bursu programı kapsamında Helsinki Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde kapsamlı araştırmalar yürütmüştür. Finlandiya, eğitim alanında dünya genelinde en başarılı ülkelerden biri olarak kabul edilmekte ve çokkültürlü eğitim uygulamalarıyla dikkat çekmektedir. Bu bağlamda, Aybiçe Tosun Süvüt’ün araştırma projesi, Finlandiya’daki devlet okullarında mevcut çokkültürlü eğitim ortamlarını incelemeyi, kültürel çeşitliliğe uygun eğitim yöntemleri, teknikleri ve uygulamaları hakkında din ve seküler etik dersi öğretmenleriyle derinlemesine görüşmeler yapmayı amaçlamıştır.

Araştırma süreci boyunca, Fin Ulusal Eğitim Ajansı’nı ziyaret ederek yetkililerden güncel eğitim politikaları hakkında bilgi almış, okullarda gözlemler yaparak eğitim-öğretim ortamlarını incelemiş ve öğretmen yetiştiren kurumlarda detaylı araştırmalar gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda, farklı okullarda öğrenci ve öğretmenlerle etkileşimde bulunarak, çokkültürlü eğitimin uygulama şekilleri hakkında veriler toplamıştır. Ayrıca, araştırma sürecinin bir parçası olarak, lise ve üniversite düzeyinde davet edildiği derslerde Türkiye’deki eğitim uygulamalarıyla ilgili seminerler vermiştir.