TR | EN
Yrd. Doç. Dr. Erşahin Ahmet AYHÜN
27.06.2016
Öne çıkan görsel

Ahilik Haftası Kutlamalarına Üniversitemizi Temsilen Yrd. Doç. Dr. Erşahin Ahmet AYHÜN Katıldı

Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkarlar ile bunların örgütlerinde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ile çalışma faaliyetlerinin değerlendirilmesi için 23-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında T.C: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamaları ilimizde Eskişehir İl Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü ve Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği himayesinde gerçekleştirildi.

Fakültemiz İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Erşahin Ahmet AYHÜN, Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde oluşturulan İl Kutlama Komitesinde yer almak üzere Üniversitemizi temsilen Rektörlüğümüz tarafından görevlendirildi.

İl Kutlama Komitesi, aylar öncesinden çalışmalarına başlayarak kutlama programı hazırladı. 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü Valilik Meydanında başlayan tören, hafta boyunca il ve ilçelerde düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti. Bu etkinlikler kapsamında Yrd. Doç. Dr. Erşahin Ahmet AYHÜN, 24 Mayıs 2016 Salı günü Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda “Ahilik” konulu konferans verdi.